0
Patikusios prekės

Mamos diena: įdomybės ir idėjos

Mamos diena: įdomybės ir idėjos
2022-08-22 Dovanusalis.lt

Mūsų draugai ir šeima turi didelę reikšmę, kokie mes esame šiandien bei kas būsime ateityje. Tačiau ko gero didžiausią įtaką daro mūsų šeima, o ypač mama. Ji buvo tada, kai mes atėjome į šį pasaulį, bei yra dabar šalia mūsų, ir visai nesvarbu, kad ji gyvena už šimto ar tūkstančių kilometrų, tačiau ji visada buvo ir bus šalia mūsų, kad ir kur bebūtume – t.y. mūsų širdyse.

Tarp visų kasmetinių švenčių, kiekvienais metais atsiranda diena, kuomet galime prisiminti ir padėkoti savo brangioms mamoms. Tai – Mamos diena, Lietuvoje švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį. Dažnai per daug užsiėmę kasdieniniais darbais, vis pamirštame žmogų, kuris mums padarė gyvenime daug daugiau gero nei kas nors kitas. 

Truputėlis istorijos

Dėl šios dienos atsiradimo kyla nemažai ginčų. Viena istorija pasakoja, kad Mamos diena atsirado dar 20-tame amžiuje Amerikoje. Pirmą kartą ji švęsta 1908 metais, kuomet amerikietė Anna Jarvis surengė atminimą savo mamai. Taip ji nustatė dieną pagerbti motinoms – žmogui, kuris padarė dėl mūsų daugiau nei bet kas kitas.

Taip ši diena paplito ir jau vos po keleto metų tapo komercine, kuomet didžiosios kompanijos pradėjo pardavinėti Mamos dienos atvirutes. Dėl to šios dienos įkūrėja Anna Jarvis labai supyko bei bandė įvairiais būdais panaikinti Mamos dienos šventę iš kalendoriaus. Kaip matome, jai nepavyko ir ši diena yra švenčiama beveik visame pasaulyje.

Kaip švenčiama Mamos diena?

Per Mamos dieną žmonės dažniausiai sveikina savo mamas, siunčia joms dovanas, arba pasistengia jas būtinai tą dieną aplankyti. Dažniausios Mamos dienos dovanos yra gėlės, šokoladas, saldainiai, drabužiai, papuošalai bei įvairios malonios išvykos, kaip grožio ar spa procedūros. 

Ką dovanoti mamai Mamos dienos proga?

Dovana mamai turėtų atskleisti jūsų jausmus ir padėką jai. Ar gi ne šaunu būtų Mamos dienos rytą pažadinti  mamą su aromatingu kavos kvapu, kuris sklistų iš šio puodelio specialiai mamai ? O gal jūsų mama labai nudžiugtų gavusi šiuos nepakartojamus marškinėlius? O gal jūsų mama puikiai sukasi virtuvėje ir jai praverstų ši šauni prijuostė ? Svarbiausia, kad dovanos mamai sklistų iš visos širdies. Nepamirškite jos apkabinti, pabučiuoti ir pasakyti, kad labai labai ją mylite. Ačiū tau, mama

Keletas įdomių faktų:

  • Per Motinos dieną telefoninių skambučių skaičius padidėja šiek tiek daugiau nei 37 procentais.
  • Daugelyje šalių ir kalbų žodis mama prasideda „m“ raide.
  • Pasaulyje dažniausiai dovanojama gėlė Mamos dienai yra gvazdikas: rožiniai ir raudoni gyvoms mamos, o balti toms, kurios jau mus paliko.
  • Legenda teigia, kad gvazdikas išaugo iš Jėzaus motinos ašarų, kuri verkė prie jo kojų, kai šis buvo nukryžiuotas.
  • Iš visų gėlių, nuperkamų per šventes, ketvirtadalis yra nuperkama Mamos dienai dovanoti.

Susiję produktai


Naujausi Dovanusalis.lt straipsniai Žiūrėti visus

Ką dovanoti Velykoms?

Ką dovanoti Velykoms?

Vis dar nežinote ką dovanoti Velykų proga? 3 idėjos, kurios neištuštins kišenės, tačiau pradžiugins dovanos gavėją....

Skaityti daugiau
Puodelis su spauda

Puodelis su spauda

Puodelis su spauda - ne tik puiki dovana, bet ir individualumo atspindys....

Skaityti daugiau
Romantiška dovana mylimajam

Romantiška dovana mylimajam

Originalios Valentino dienos dovanos, kuriomis tikrai nudžiuginsite ir nustebinsite savo mylimą žmogų....

Skaityti daugiau
Įžiebk Kalėdinę magiją!

Įžiebk Kalėdinę magiją!

Kalėdos – tai ypatingas laikotarpis, kai namuose kvepia įvairiais kepiniais, namai puošiami girliandomis, žvakėmis, ant židinių kabinamos kalėdinės ko...

Skaityti daugiau
Baisiai geri Helovino pasiūlymai

Baisiai geri Helovino pasiūlymai

Helovinas – šventė, kuri išsiskiria savo magiška, paslaptinga, šiurpinančia atmosfera. Šią šventę kiekvienais metais žmonės iš viso pasaulio švenčia s...

Skaityti daugiau
BOSO DIENA: TOP dovanos

BOSO DIENA: TOP dovanos

Boso diena (Spalio 16 d.) - kilusi Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau išpopuliarėjusi bei pastaruoju metu itin švenčiama ir Lietuvoje. Atėjo laika...

Skaityti daugiau