0
Patikusios prekės

Tėvo diena: įdomybės ir idėjos

Tėvo diena: įdomybės ir idėjos
2022-08-23 Dovanusalis.lt

TĖVO DIENA tai tokia diena, kuri švenčiama visame pasaulyje. Tačiau kiekvienoje šalyje ši šventė minima ne tą pačią dieną. Lietuvoje pirmasis birželio sekmadienis paskelbtas Tėvo diena.
Truputis įdomybių apie tėvus:

  • Žodis tėvas ir jo buitiškesnis pakaitalas tėtė ne vienoje kalboje dar yra išlaikęs giminišką šaknį: latvių tēvs, mirusioje prūsų tāvs, lotynų tata, lenkų tata, anglų dad ir kt. Kai kurie kalbotyrininkai mano, kad šis žodis yra kilęs iš vaikų kalbos, t. y. vaikai, besimokydami kalbėti, pirmiausia bando tarti nesudėtingus pasikartojančių priebalsių su balsiais derinius: *tata, *atta (plg. rus. отец), *ptata (plg. lot. pater). Taigi žodis tėtė, įvardijantis „gimdytoją“, galėjo atsirasti ir prigyti iš vaikų lūpų.
  • Tėvo diena pradėta švęsti JAV, kur jos idėja ir pirmasis minėjimas gimė 1910 m. Judėjimą tėvams pagerbti 1910 metais sugalvojo Sonora Louise Smart Dodd, kurios tėvas, gimdymo metu mirus žmonai (Ellen Victoria Cheek Smart), užaugino visus šešis vaikus.
  • Lietuvoje tik 2009 m. įtraukta į valstybinių švenčių sąrašą.

 Tėčiai, kaip ir mamos, yra nusipelnę dėmesio bei padėkos, tad tikrai nudžiunga sulaukę smulkios dovanėlės ar tiesiog sveikinimo nuo savo vaikų ir žmonų. Kategorijoje DOVANOS TĖČIUI rasite platų asortimentą dovanų, kuriomis galėsite nudžiuginti savo tėtį ar vyrą. Pas mus dovana tėčiui – ne problema.


Ką padovanoti Tėčiui?

Norite, jog visas pasaulis žinotų, kad Jūsų tėtis pats geriausias? Tada nustebinkite jį marškinėliais . O gal jam nėra nieko geriau kaip gerti kas rytą kavą ar arbatą iš originalaus puodelio? Visiems populiariausiems  tėčių hobiams tai pat galite  rasti smagių dovanų- nesvarbu ar tai būtų žvejyba,  grybavimaskrepšinis, ar golfas. Norite dovanos, kuri išliktų ilgam - graviruotas raktų pakabukas- kaip tik!

Susiję produktai


Naujausi Dovanusalis.lt straipsniai Žiūrėti visus

Ką dovanoti Velykoms?

Ką dovanoti Velykoms?

Vis dar nežinote ką dovanoti Velykų proga? 3 idėjos, kurios neištuštins kišenės, tačiau pradžiugins dovanos gavėją....

Skaityti daugiau
Puodelis su spauda

Puodelis su spauda

Puodelis su spauda - ne tik puiki dovana, bet ir individualumo atspindys....

Skaityti daugiau
Romantiška dovana mylimajam

Romantiška dovana mylimajam

Originalios Valentino dienos dovanos, kuriomis tikrai nudžiuginsite ir nustebinsite savo mylimą žmogų....

Skaityti daugiau
Įžiebk Kalėdinę magiją!

Įžiebk Kalėdinę magiją!

Kalėdos – tai ypatingas laikotarpis, kai namuose kvepia įvairiais kepiniais, namai puošiami girliandomis, žvakėmis, ant židinių kabinamos kalėdinės ko...

Skaityti daugiau
Baisiai geri Helovino pasiūlymai

Baisiai geri Helovino pasiūlymai

Helovinas – šventė, kuri išsiskiria savo magiška, paslaptinga, šiurpinančia atmosfera. Šią šventę kiekvienais metais žmonės iš viso pasaulio švenčia s...

Skaityti daugiau
BOSO DIENA: TOP dovanos

BOSO DIENA: TOP dovanos

Boso diena (Spalio 16 d.) - kilusi Jungtinėse Amerikos Valstijose, tačiau išpopuliarėjusi bei pastaruoju metu itin švenčiama ir Lietuvoje. Atėjo laika...

Skaityti daugiau