0
Patikusios prekės

Nutrinami žemėlapiai

Nutrinami žemėlapiai
2022-08-22 Dovanusalis.lt

Visiems, sergantiems kelionių manija, o taip pat dar nespėjusiems susirgti, rekomenduojame įkvepiančią dovaną - nutrinamus žemėlapius. Ji ne tik padės nepasimesti ties apkeliautų vietų skaičiumi, bet ir įkvėps užsibėžti tolimesnius kelionės tikslus, svajoti bei pradėti kelionę jau mintyse. 

Nutrinami žemėlapiai ypatingi tuo, jog yra dengti specialiu dažų sluoksniu, kuris nutrinamas specialia medine lazdele, gitaros piku arba kortele. Visas nutrynimo procesas yra smagus tuo, kad su kiekvienu nauju geografiniu atradimu žemėlapyje rasis nauja ryški dalis, kuri nuolat primins apie patirtas emocijas kelionėse.
Egzistuoja daugybė įvairių nutrinamų žemėlapių rūšių: skirtingų dydžių, stilistikos, užrašų ir pan. Žemėlapių popierius gaminamas iš storo, lakuoto popieriaus - toks pagaminimo būdas užtikrina, jog laikymo, transportavimo ir naudojimo metu nesusilanktys ir nesuplyš. Nutrinamiems žemėlapiams būdinga didelio plakato forma, itin populiarūs yra A1 arba A2 formatai.

Nutrinamas Lietuvos žemėlapis:

Visiems, norintiems bei mėgstantiems keliauti ir pažinti kiekvieną gražiausią Lietuvos kampelį, būtina turėti Lietuvos žemėlpį, kurį nutrynus rasite ne tik miestusz ir miestelius, tačiau ir 60 herbų bei Lietuvos vėliavą. Žemėlapiuose pateikiamas gyvenviečių bei kelių tinklas, vaizduojamos upės bei ežerai, pateikiamos seniūnijų teritorijos. Žemėlapį galima lengvai pritvirtinti prie sienos su smeigtukais.

Nutrinamas Europos žemėlapis (lietuvių k.):

Jeigu jau spėjote apkeliauti visą Lietuvą arba trokštate savo pėdomis minti platesnius kelius, tuomet Jus turėtų sudominti nutrinamas Europos žemėlapis. Žemėlapyje suradus norimą valstybę bei jos vėliavą, ir nutrynus auksinės spalvos sluoksnį, atsidengs valstybė su pažymėtais didžiausiais miestais.

Nutrinamas pasaulio žemėlapis (lietuvių k. ir anglų k.):

Na, o jeigu ir Europos keliai jau darosi ankšti, ir svajojate apkeliauti visą pasaulį, šiems didiems žygdarbiams prireiks nutrinamo pasaulio žemėlapio. Žemėlapyje po nutrinamu sluoksniu pažymėtos visos pasaulio valstybės, jų vėliavos ir didžiausi miestai. Šalis po šalies - ir atsivers visas pasaulio politinis žemėlapis.

Nutrinami žemėlapiai gali būti naudingi ne tik keliautojams, tačiau tai taip pat yra puiki interjero detalė, toks žemėlapis gali būti naudojamas ir edukaciniams tikslams arba netgi verslo srityje. Pavyzdžiui, eksporto įmonėms, kurios tokiame žemėlapyje gali žymėti savo produktų realizacijos rinkas arba turizmo bendrovėms žymėti kryptims, kurias gali pasiūlyti savo klientams. Rinkoje galima atrasti ir vaikams skirtų nutrinamų žemėlapių. Taigi tai universali, įvairaus amžiaus ir srities žmonėms skirta dovana, kuri ne tik bus papuoš namus, tačiau ir pasitarnaus mokinantis, planuojant, žaidžiant ir svajojant.

Susiję produktai


Naujausi Dovanusalis.lt straipsniai Žiūrėti visus

Unikalios dovanos mamai

Unikalios dovanos mamai

Gražiausios dovanos tik brangiausiam žmogui - Mamai....

Skaityti daugiau
Ką dovanoti Velykoms?

Ką dovanoti Velykoms?

Vis dar nežinote ką dovanoti Velykų proga? 3 idėjos, kurios neištuštins kišenės, tačiau pradžiugins dovanos gavėją....

Skaityti daugiau
Puodelis su spauda

Puodelis su spauda

Puodelis su spauda - ne tik puiki dovana, bet ir individualumo atspindys....

Skaityti daugiau
Romantiška dovana mylimajam

Romantiška dovana mylimajam

Originalios Valentino dienos dovanos, kuriomis tikrai nudžiuginsite ir nustebinsite savo mylimą žmogų....

Skaityti daugiau
Įžiebk Kalėdinę magiją!

Įžiebk Kalėdinę magiją!

Kalėdos – tai ypatingas laikotarpis, kai namuose kvepia įvairiais kepiniais, namai puošiami girliandomis, žvakėmis, ant židinių kabinamos kalėdinės ko...

Skaityti daugiau
Baisiai geri Helovino pasiūlymai

Baisiai geri Helovino pasiūlymai

Helovinas – šventė, kuri išsiskiria savo magiška, paslaptinga, šiurpinančia atmosfera. Šią šventę kiekvienais metais žmonės iš viso pasaulio švenčia s...

Skaityti daugiau